Prajitura de post cu nuca
PrinteazaPrajitura de post cu nuca din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci, praf de copt, bicarbonat, cacao, sare.
Ingrediente:
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- 2 cani apa
- 3 cani faina
- 3-4 linguri gem sau dulceata
- 1 cana nuci pisate
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura bicarbonat
- 3 linguri cacao
- un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o compozit ie uniformă.
Se unge cu ulei şi se tapetează o tavă cu făină, se toarnă compoziţia în tavă şi se ţ ine la cuptor, la foc potrivit, până ce se rumeneşte frumos peste tot, cel putin 45 minute.
Se scoate tava din cuptor şi se pune peste prăjitură glazura obţinută astfel: se amestecă pe foc mic 12 linguri zahăr cu 10 linguri apă şi 3 linguri cacao.
Se toarnă glazura peste prăjitură, se lasă să se întărească şi apoi se taie în bucăţi potrivite.
Pofta buna!