Prajitura potcoava
PrinteazaPrajitura potcoava din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, cacao, zahar pudra, lapte, praf de budinca de vanilie, unt, rom, cafea, nuci caramelizate, ciocolata de casa si bomboane aurii.
Pentru blatul alb:
- 4 ouă
- 130 g zahăr
- 170 g făină
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
Pentru blatul de cacao:
- 130 g zahăr
- 150 g făină
- 20 g cacao
- 4 ouă
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriţă zahăr pudră
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 120 g zahăr
- 2 pliculeţe praf de budincă de vanilie
- 300 g unt
- 50 ml rom
- 2 linguri cafea măcinată
Pentru decor:
- 100 g nuci caramelizate, măcinate fin
- 100 g ciocolată de casă
- bomboane aurii
Mod de preparare:
Baţi spumă ouăle cu zahărul, adaugi făina, praful de copt, iar la final uleiul. Torni amestecul într-o tavă pentru prăjituri sub formă de potcoavă. Coci blatul timp de 40 de minute, la foc potrivit. Blatul de cacao îl pregăteşti în acelaşi fel, doar că în plus adaugi cacao.
Pregăteşti crema din lapte, zahăr, praf de budincă şi fulgi de unt (razi untul). Păstrezi câteva linguri de cremă, pentru a decora tortul. Crema rămasă o amesteci cu romul şi cafeaua.
Tai apoi cele două blaturi de tort pe jumătate, le ungi cu cremă şi le pui unul peste celălalt. Decorezi tortul cu cremă, iar la bază cu nucile caramelizate şi măcinate fin sau după bunul plac.
Laşi potcoava să se răcească, îndepărtezi hârtia şi tai diferite modele cu o formă de metal. Decorezi tortul cu bombonele aurii şi cu forme de ciocolată.
Prajitura potcoava
Pofta buna!