Prajitura de praz cu faina de hrisca

Printeaza

Prajitura de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Desert_4

  • 400 g praz
  • 1 ceapa mica
  • 100 g bulb de fenicul
  • 25 cl lapte degresat
  • 80 g faina de hrisca
  • 2 oua
  • 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide
  • nucsoara
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul şi lăsaţi partea albă şi foarte puţin din frunzele verzi, apoi spălaţi prazul sub jet de apă, desfacînd frunzele. Cu­răţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.

Tăiaţi prazul şi feniculul spălat în feliuţe subţiri. Fierbeţi pe aburi aceste legume timp de 10 mi­nute şi apoi strecuraţi-le prin sită.

Puneţi laptele la încălzit, într-o crăticioară. Cînd începe să fiar­bă, puneţi faina şi lăsaţi să se îngroaşe amestecul, pe foc iute, amestecînd cu telul. Lăsaţi să fiarbă încă 2 minute, amestecînd cu o lingură de lemn. Luaţi crăticioara de pe foc şi adăugaţi le­gumele. încorporaţi ouăle, unul cîte unul, apoi puneţi sarea şi nucşoara.

Ungeţi uşor cu ulei o formă de chec lungă de 15-20 cm. Um- pleţi-o cu preparatul din praz, acoperiţi cu folie şi puneţi forma la fiert pe aburi, timp de 1 oră. Lăsaţi timp de 2 ore să se răcească, apoi tăiaţi prăjitura în felii de 2 cm grosime. Ungeţi o tigaie şi, înainte de a servi, rumeniţi uşor feliile pe ambele feţe.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cum adica ma prajitura cu praz :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.