Prajitura de praz cu faina de hrisca
PrinteazaPrajitura de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper.
- 400 g praz
- 1 ceapa mica
- 100 g bulb de fenicul
- 25 cl lapte degresat
- 80 g faina de hrisca
- 2 oua
- 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide
- nucsoara
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul şi lăsaţi partea albă şi foarte puţin din frunzele verzi, apoi spălaţi prazul sub jet de apă, desfacînd frunzele. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.
Tăiaţi prazul şi feniculul spălat în feliuţe subţiri. Fierbeţi pe aburi aceste legume timp de 10 minute şi apoi strecuraţi-le prin sită.
Puneţi laptele la încălzit, într-o crăticioară. Cînd începe să fiarbă, puneţi faina şi lăsaţi să se îngroaşe amestecul, pe foc iute, amestecînd cu telul. Lăsaţi să fiarbă încă 2 minute, amestecînd cu o lingură de lemn. Luaţi crăticioara de pe foc şi adăugaţi legumele. încorporaţi ouăle, unul cîte unul, apoi puneţi sarea şi nucşoara.
Ungeţi uşor cu ulei o formă de chec lungă de 15-20 cm. Um- pleţi-o cu preparatul din praz, acoperiţi cu folie şi puneţi forma la fiert pe aburi, timp de 1 oră. Lăsaţi timp de 2 ore să se răcească, apoi tăiaţi prăjitura în felii de 2 cm grosime. Ungeţi o tigaie şi, înainte de a servi, rumeniţi uşor feliile pe ambele feţe.
Pofta buna!
Cum adica ma prajitura cu praz :)))