Prajitura cu prune si bezea
PrinteazaPrajitura cu prune si bezea din: margarina, zahar, galbenusuri, lapte dulce, faina, praf de copt, coaja de lamaie, galbenusuri, zahar, prune.
pentru blat:
- 200 g margarina
- 180 g zahar
- 3 galbenusuri
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingura margarina pentru tava
pentru umplutura si decor:
- 3 albusuri
- 1 lingura zeama de lamaie
- 150 g zahar
- 500 g prune
Mod de preparare:
Freci margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, adaugi pe rând gălbenuşurile, coaja de lămâie, laptele, făina şi praful de copt şi omogenizezi după fiecare ingredient. Torni compoziţia într-o formă unsă, cu diametrul de 32 cm.
Speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai în jumătăţi. Peste aluat, aşezi jumătăţi de prune şi coci aproximativ 30-35 de minute. între timp, baţi albuşurile spumă tare, picurând zeamă de lămâie.
Adaugi zahărul şi baţi în continuare, până când nu se mai simt cristalele. 3. Scoţi prăjitura din cuptor şi întinzi uniform bezeaua. Continui coacerea la foc mic, 15-20 de minute.
Stingi focul şi laşi tava în cuptor, până se răceşte prăjitura. O porţionezi cu ajutorul unui cuţit umed, pe care îl ştergi ori de câte ori aderă bezeaua.
Prajitura cu prune si bezea
Pofta buna!