Prajitură cu prune si cremă din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, prune, lamaie, scortisoara.
Ingrediente:
300 g făină
200 g unt
250 g zahăr pudră
6 ouă
50 g smântână
1 kg prune
1 lămâie
scorţişoară după gust
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşurile de la 3 ouă, apoi freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr, adaugi făina fără să frămânţi şi dai aluatul la rece pentru 1 oră.
Intre timp, opăreşti prunele, le decojeşti, le tai înjumătăţi, le scoţi sâmburii şi le presari cu zahăr şi cu scorţişoară.
Ungi o tavă cu unt, întinzi în ea aluatul cu mâna, apoi aşezi jumătăţile de prune.
Freci gălbenuşurile de la cele 3 ouă rămase cu restul de zahăr şi smântână.
Razi coaja de lămâie, baţi albuşurile spumă, le adaugi în crema de mai înainte, omogenizezi compoziţia şi o torni peste prune în tavă.
Dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. Serveşti numai după ce s-a răcit, căci atunci vei simţi cu adevărat gustul.
Aşezi pe o farfurie 2 bucăţi de prăjitură, 2 jumătăţi de prune şi 4-5 felii de prune decojite, puse în evantai.
Prajitura cu cirese si curmale din: nuci, curmale, cirese, stafide, faina, coaja de lamaie, praf de copt, zahar, oua, coniac, sare. Ingrediente: 200 g nuci 150 g nuci macadamia 250 g curmale fără sâmburi, tăiate în jumătate 200 g cireşe glasate 100 g stafide amestecate cu coajă uscată de portocală şi lămâie coaja rasă de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.