Prăjitură cu prune şi mac

Printeaza

Prăjitură cu prune şi mac din: faina, drojdie uscata, praf de copt, unt, lapte, ou, sare, faina, margarina, mac, lapte, stafide, prune, migdale, gem de prune.

Ingrediente:Prajitura_cu_prune_si_mac

pentru blat:

  • 500 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina pentru planseta
  • 1 lingura margarina pentru tava

pentru umplutura:

  • 250 g mac
  • 250 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g stafide
  • 1 ou
  • 750 g prune
  • 50 g migdale maruntite
  • 100 g gem de prune

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron şi faci în mijloc o adâncitură, în care pui praful de copt, drojdia, sarea, zahărul, oul şi laptele călduţ. Frămânţi aluatul cu mâinile unse cu unt moale, îl laşi să crească timp de 30 de minute.

Macini macul cu râşniţa manuală pentru cafea. Il fierbi în lapte împreună cu zahărul, până obţii o pastă moale. Amesteci untul topit, dar rece, cu stafidele şi migdalele, apoi adaugi oul bătut.

Speli prunele şi le tai în sferturi, îndepărtând în acelaşi timp sâmburii.

Intinzi aluatul cât tava (aproximativ 25×35 cm), pe planşeta presărată cu făină. îl aşezi în tava unsă cu margarină.

Pui deasupra, în strat uniform, pasta cu mac. Acoperi cu prunele, aşezate estetic, apoi ungi cu amestecul care conţine migdale.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci prăjitura la foc mijlociu, timp de aproximativ 30 de minute.

Incălzeşti gemul şi îl diluezi cu puţină apă. După ce s-a mai răcit prăjitura, o ungi cu acest sirop.

Prăjitură cu prune şi mac

Prajitura_cu_prune_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.