Prajitura cu prune si migdale
PrinteazaPrajitura cu prune si migdale din: ouă, faina, praf de copt, migdale, unt, zahar, esenţă de migdale, prune, fulgi de migdale, zahăr pudră
Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g făină
- un plic praf de copt
- 100 g făină de migdale
- 150 g unt
- 150 g zahăr + 2 linguri
- 2 linguriţe esenţă de migdale
- 10-12 prune
Ingrediente pentru ornat:
- un ou
- 50 g fulgi de migdale
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc, se adaugă făina albă, făina de migdale, plicul de praf de copt, esenţa de migdale şi apoi se toarnă untul topit. Se amestecă bine.
In forma de copt unsă cu un pic de unt se toarnă un sfert din aluat şi se pune un strat de prune tăiate, care se presară cu două linguri de zahăr.
bate albuşul spumă si se adaugă la restul de aluat rămas, după care se toarnă si acesta în tavă.
lasă la copt 20 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se scoate, se unge cu ou bătut si se presară fulgi de migdale.
mai lasă la rumenit, apoi se scoate şi se lasă să se răcească în tavă. Se serveşte cu zahăr pudră deasupra.
Prajitura cu prune si migdale
Pofta buna!