Prajitura cu prune, scortisoara si rom
PrinteazaPrajitura cu prune, scortisoara si rom din: prune, oua, ulei sau unt topit, făină, zahăr vanilat, zahar, esenţă de rom, scorţişoară, sare.
Ingrediente:
- 400 g prune
- 5 ouă
- 5 linguri cu ulei sau unt topit
- 1 cană cu făină
- 1 cană cu zahăr
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- esenţă de rom
- scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Curăţă prunele de sâmburi şi presară pe ele puţin zahăr- şi scorţişoară.
Separat, freacă gălbenuşurile cu puţină esenţă de rom şi uleiul, adăugat treptat, ca la maioneză. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat.
Incorporează gălbenuşurile frecate şi făina cernută. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Aşază deasupra jumătăţile de prună (cu tăietura în sus). Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Prajitura cu prune, scortisoara si rom
Pofta buna!