Prajitura cu prune si vanilie
PrinteazaPrajitura cu prune si vanilie din: unt sau margârină, unt, faina, praf de copt, oua, zahăr, aromă de vanilie, prune, zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Ingrediente pentru aluatul sfărâmicios:
- 125 g unt sau margârină
- 100 g unt
- 180 g făină
- 1 linguriţă rasă praf de copt
Ingrediente pentru aluatul pufos:
- 3 ouă
- 200 g unt sau margarină
- 200 g zahăr
- 1/2 linguriţă aromă de vanilie
- 200 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
Ingrediente pentru decor:
- 1 1/2 kg prune
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluatul sfărâmicios şi frămânţi puţin aluatul pe masa de lucru, întinzi aluatul pe hârtie de copt de dimensiunea tăvii (30×30 cm), apoi îl aşezrîn tavă şi îl coci 10 minute la foc iute.
Dacă foloseşti o tavă din silicon, nu este neapărat nevoie să o tape- tezi cu hârtie de copt.
Pentru blatul pufos, mixezi cu viteză maximă untul cu zahărul. La fiecare jumătate de minut, adaugi câte un ou şi mixezi, iar la sfârşit încorporezi esenţa şi făina cernută împreună cu praful de copt.
Torni aluatul peste blatul sfărâmicios deja copt, apoi aşezi în şiruri, pe toată suprafaţa, jumătăţi de prune, cu miezul în sus.
Poţi să umpli golul din mijlocul prunelor cu zahăr sau cu nucă.
Coci prăjitura 25-30 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Când prăjitura s-a răcit complet, o pudrezi cu zahăr şj o tai în pătrate potrivite, pe care le ambalezi individual.
Prajitura cu prune si vanilie
Pofta buna!