Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi cafea
PrinteazaO reteta de prajitura pufoasa cu ciocolata si cafea din: unt, oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, cafea neagra, crema de branza, iaurt si zahar pudra.
- unt moale, pentru uns
- 3 ouă mari
- 85g de zahăr
- 70g de făină obişnuită
- 1 lingură de amidon
- 2 linguri de cacao
- ½ linguriţă praf de copt
pentru glazura si umplutura:
- 25g de ciocolată neagră, tocată
- 1 lingură de cafea neagră, gata făcută
- 100g cremă de brânză
- 100g de iaurt grecesc sau alt iaurt gras
- 2 linguri de zahăr pudră
pentru decor:
- 15g de ciocolată neagră, mărunţită
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180º C /gaz 4. Se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt două forme de copt cu diametrul de 18cm. Se bat ouăle şi zahărul până când devin uşoare şi spumoase – aproximativ 10 minute cu un mixer electric. Compoziţia trebuie să-şi fi mărit mult volumul şi să fie suficient de groasă încât să rămână urme la suprafaţă, atunci când scoţi paletele mixerului.
Se cern deasupra compoziţiei făina, amidonul, cele două linguri de cacao şi praful de copt, apoi se încorporează cu o lingură mare de metal. Se împarte amestecul în cele două forme, nivelând suprafaţa, şi se dă la cuptor 15-20 de minute până când blaturile cresc bine, încep să se dezlipească de pe margini şi îşi recapătă forma după ce le apeşi uşor cu degetul. Se lasă la răcit în forme 5 minute, apoi se răstoarnă pe un stativ de metal.
Pentru glazură, se pun la microunde ciocolata şi cafeaua, 20-30 de secunde, pe treapta medium. Se amestecă încet până când se omogenizează, apoi se lasă puţin la răcit. Se bate brânza cu iaurtul şi cu zahărul pudră până când se omogenizează, apoi se toarnă jumătate din amestec într-un bol, se amestecă cu ciocolata topită şi se lasă deoparte. Se aşază unul dintre blaturi pe un platou şi se unge cu crema albă de iaurt. Se acoperă cu celălalt blat şi se unge cu crema de iaurt cu ciocolată.
La final, se pun la microunde 15g de ciocolată, timp de 20 de secunde pe treapta medie până când se topeşte. Se amestecă uşor până când se omogenizează şi se stropeşte peste prăjitură.
Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi cafea
Pofta buna!