Prajitura pufoasa cu nuca
PrinteazaPrajitura pufoasa cu nuca din: oua, zahar, faina, nuca, cacao, praf de copt, margarina, rom, ciocolata, lapte.
Pentru blat:
- 5 albuşuri
- 7 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri nucă măcinată
- 2 linguri nucă tăiată
- 1 lingură cacao
- 1/2 praf de copt
Pentru foaie:
- 2 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 2 gălbenuşuri
Pentru crema 1:
- 250 g margarina
- 250 g ciocolată tartinabilă
- 1 cescută de rom
Pentru crema 2:
- 5 gălbenuşuri
- 7 linguri zahăr
- 2 linguri lapte
- 1 esenţă de vanilie
- 250 g margarina
Pentru decor:
- ciocolată menaj
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu 7 linguri de zahăr, adaugi făina, nuca măcinată şi nuca tăiată, apoi cacaua şi praful de copt. încorporezi totul bine şi torni compoziţia într-o tavă potrivită ca dimensiune. Dai la cuptor pentru circa 40-45 de minute.
Baţi albuşurile spumă cu 2 linguri de zahăr, apoi adaugi treptat făina şi cele 2 gălbenuşuri. Omogenizezi şi faci o foaie, pe care o coci pe dosul unei tăvi, de aceeaşi mărime ca cea în care ai copt blatul.
Pregăteşti crema 1 aşa: freci 250 g margarina cu 250 g ciocolată tartinabilă şi cu esenţa de rom.
Pregăteşti crema 2 aşa: amesteci gălbenuşurile cu zahărul, şi cu 2 linguri de lapte şi fierbi pe abur toată compoziţia, până se îngroaşă. Amesteci compoziţia rece cu 1 esenţă de vanilie şi cu 250 g margarina.
Pe un platou pentru tort, pui mai întâi blatul, apoi crema 1, foaia şi crema 2. La final, razi ciocolată.
Prajitura pufoasa cu nuca
Pofta buna!