Prajitura pufoasa cu nuca

Printeaza

Prajitura pufoasa cu nuca din: oua, zahar, faina, nuca, cacao, praf de copt, margarina, rom, ciocolata, lapte.

Ingrediente:Prajitura_pufoasa_cu_nuca

Pentru blat:

  • 5 albuşuri
  • 7 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri nucă tăiată
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 praf de copt

Pentru foaie:

  • 2 albuşuri
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 gălbenuşuri

Pentru crema 1:

  • 250 g margarina
  • 250 g ciocolată tartinabilă
  • 1 cescută de rom

Pentru crema 2:

  • 5 gălbenuşuri
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri lapte
  • 1 esenţă de vanilie
  • 250 g margarina

Pentru decor:

  • ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu 7 linguri de zahăr, adaugi făina, nuca măcinată şi nuca tăiată, apoi cacaua şi praful de copt. încorporezi totul bine şi torni compoziţia într-o tavă potrivită ca dimensiune. Dai la cuptor pentru circa 40-45 de minute.

Baţi albuşurile spumă cu 2 linguri de zahăr, apoi adaugi treptat făina şi cele 2 gălbenuşuri. Omogenizezi şi faci o foaie, pe care o coci pe dosul unei tăvi, de aceeaşi mărime ca cea în care ai copt blatul.

Pregăteşti crema 1 aşa: freci 250 g margarina cu 250 g ciocolată tartinabilă şi cu esenţa de rom.

Pregăteşti crema 2 aşa: amesteci gălbenuşurile cu zahărul, şi cu 2 linguri de lapte şi fierbi pe abur toată compoziţia, până se îngroaşă. Amesteci compoziţia rece cu 1 esenţă de vanilie şi cu 250 g margarina.

Pe un platou pentru tort, pui mai întâi blatul, apoi crema 1, foaia şi crema 2. La final, razi ciocolată.

Prajitura pufoasa cu nuca

Prajitura_pufoasa_cu_nuca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.