Prajitura pufoasa cu prune

Printeaza

Prajitura pufoasa cu prune din: prune, faina, faina de migdale, praf de copt, zahar, oua, iaurt, ulei, unt.

Ingrediente:

  • 250 g prune
  • 125 g făină
  • 50 g făină de migdale
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 120 g zahăr
  • 2 ouă
  • un pahar mic iaurt
  • 40 ml ulei
  • unt pentru tavă
  • zahăr pudră pentru servit

 

Mod de preparare:

Tava de copt se unge cu unt şi se pudrează cu zahăr înlăturând excesul. Se amestecă făina cu pudra de migdale, praful de copt şi, separat, se freacă ouăle cu zahărul.

Peste crema de ouă se adaugă iaurtul, uleiul, amestecând după fiecare. Se adaugă amestecul cu făină şi se amestecă bine.

Se toarnă în tavă, se repartizează uniform felii de prune si se coace 30 de minute. Se pudrează cu zahăr.

Spală prunele şi tamponează-le cu un şerveţel de hârtie, să nu aibă deloc apă pe coajă, când le pui la copt. Taie prunele pe jumătate si presară în interior puţin zahăr brun cu scorţişoară.

Lasă prăjitura să se răcească în totalitate şi să se întărească înainte de a tăia felii din ea.

0 poţi servi alături de o porţie de îngheţată de ciocolată sau cu o lingură de frişcă deasupra.

Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura_pufoasa_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.