Prajitura pufoasa
PrinteazaPrajitura pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon, unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie.
- 3 mere golden
- sucul unei lamai
- 3 oua
- 100 g faina
- 70 g faina de migdale
- 20 g amidon
- 150 g unt topit
- 180 g zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri rom
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie merele, se opresc 4-5 felii pentru decor, iar restul se taie mărunt. Se stropesc cu sucul de lămâie, apoi se topeşte untul. Se amestecă untul cu zahărul şi vanilia şi apoi se adaugă ouăle unul câte unul. Se pun romul, făina, amidonul, făina de migdale, praful de copt şi merele tăiate cuburi mici.
O formă de copt se unge cu unt şi se tapetează cu făină şi se toarnă amestecul cu făină şi mere. Se asază deasupra si feliile păstrate întregi si se dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate imediat din tavă pe un grătar şi se lasă să se răcească.
Prajitura pufoasa
Pofta buna!