Prajitura rapida cu malai
PrinteazaPrajitura rapida cu malai din: malai, faina, lapte, zahar, sare, praf de copt, unt, ulei, sirop.
- 150 g mălai
- 300 g făină
- 250 ml lapte dulce nefiert
- sare
- 150 g zahăr tos
- 1 praf de copt
- 2 ouă
- 2 linguri cu unt
- 250 ml ulei
- sirop de fructe
Mod de preparare:
Punem la fiert 1 cană cu apă şi când clocoteşte punem mălaiul, amestecăm cu lingura, lăsăm să fiarbă 5-6 min. Tragem vasul de pe foc, adăugăm faina în ploaie, amestecăm repede, punem sare, zahărul necesar şi praful de copt.
Peste amestecul omogen punem lapte cald, turnat câte puţin. Când am terminat laptele adăugăm untul şi oul, omogenizăm, încălzim uleiul în tuci, luăm cu lingura din aluat şi facem gogoşi rumene.
Le scoatem pe hârtie absorbantă sau pe şerveţele.
Le servim calde.
Pofta buna!