Prajitura rapida cu marmelada
PrinteazaPrajitura rapida cu marmelada din: ou, zahar, faina, lamaie, sare, marmelada.
- 4 ouă
- 1 pahar (150 ml) ulei
- 300 g făină
- răzătură de lămâie sau portocală
- sare
- marmeladă de caise
Mod de preparare:
Spălăm ouăle şi le spargem în vas emailat cu gura largă sau într-un castron mare. Batem ouăle ca pentru omletă, adăugăm uleiul în reprize mici şi amestecăm energic, bătând cu o furculiţă inox.
Sărăm şi parfumăm cu răzătura de lămâie sau portocală, punem faina cernută proaspăt şi frământăm un aluat potrivit de vârtos, pe care-l întindem pe planşeul înfăinat.
Tăiem forme potrivit de mari cu gura paharului şi coacem prăjitura la foc potrivit 15-20 minute. Când le scoatem din cuptor lăsăm prăjiturile să se răcească puţin, apoi le lipim câte două cu marmeladă de caise între ele.
Le servim reci.
Pofta buna!