Prajitura rapida de mere
PrinteazaPrajitura rapida de mere din: unt, faina, faina integrala, zahar brun, gris, praf de copt, mere acrisoare, scortisoara, nuca, miere.
- 200 g unt
- 1/2 cana faina alba
- 1/2 cana faina integrala sau faina de secara
- 1 cana zahar brun din trestie
- 1 cana gris
- 1 plic praf de copt
- 1 kg mere acrisoare
- scortisoara fin macinata
- 3-4 linguri nuca taiata marunt
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Speli merele şi le dai pe răzătoarea mare, după care le aromatizezi cu scorţişoară. Dozezi ingredientele cu ajutorul unei căni de 250 ml. Amesteci într-un bol făina cernută, grisul, zahărul şi praful de copt. Impărţi acest amestec în două. Tai untul în cubuleţe.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×35 cm. Presari cubuleţe de unt, apoi întinzi jumătate din compoziţia cu mere şi, deasupra, jumătate din cea cu făină. Repeţi straturile de mere şi făină, iar deasupra presari din nou bucăţi de unt, nuci tăiate mărunt şi stropeşti cu miere.
Introduci prăjitura în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte frumos. O tai după ce s-a răcit complet în tavă.
Prajitura rapida de mere
Pofta buna!