Prajitura rapida cu gem acrisor si vanilie din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, zahăr vanilinat, coaja de lamaie, sare, gem acrişor, ahăr pudră cu aromă de vanilie.
Ingrediente:
5 ouă
15 linguri zahăr
11 linguri ulei
15 linguri făină
câte 1 plic praf de copt şi zahăr vanilinat
coaja rasă de la 1 lămâie
1 praf de sare
1 borcan de 400 g gem acrişor
câte 1 lingură ulei şi făină pentru tavă
2-3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Mixezi pentru 3 minute ouăle cu zahărul, până când se dizolvă, în crema obţinută, torni uleiul picătură cu picătură, apoi adaugi treptat 10 linguri făină, zahărul vanilinat, sarea şi coaja de lămâie proaspăt rasă.
Adaugi apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi continui să mixezi pentru încă 3 minute.
Ungi cu ulei şi tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de circa 25×30 cm.
Torni uniform compoziţia şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru circa 20 de minute.
Laşi blatul să se răcească, apoi îl tai în două foi, pe care le umpli cu gem.
Porţionezi prăjitura în formă de romburi şi presari zahărul pudră.
Prajitura rapida cu marmelada din: ou, zahar, faina, lamaie, sare, marmelada. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar (150 ml) ulei 300 g făină răzătură de lămâie sau portocală sare marmeladă de caise Mod de preparare: Spălăm ouăle şi le spargem în vas emailat cu gura largă sau într-un castron mare. Batem ouăle ca pentru omletă, […]
Prajitura rapida cu malai din: malai, faina, lapte, zahar, sare, praf de copt, unt, ulei, sirop. Ingrediente: 150 g mălai 300 g făină 250 ml lapte dulce nefiert sare 150 g zahăr tos 1 praf de copt 2 ouă 2 linguri cu unt 250 ml ulei sirop de fructe Mod de preparare: Punem la […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.