Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac
PrinteazaO reteta de prajitura rapide cu mere, nuci si dovleac din: ou, zahar, ulei, iaurt, faina, bicarbonat stins cu otet, esenta de vanilie, sare, mere, dovleac, zahar, coaja de lamaie, nuci, alune si rom.
- 1 ou
- 11 linguri zahar
- 11 linguri ulei
- 200 ml iaurt
- 16 linguri faina
- un varf de lingurita bicarbonat stins cu otet
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un varf cutit sare
umplutura:
- 3 mere
- 300 g dovleac
- 100 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 50 g miez de nuci, alune sau migdale
- 1 lingurita rom
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru blat, cu mixerul, apoi puneţi jumătate din amestec într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceti doar 10-15 minute.
Pentru umplutură, radeţi merele şi dovleacul pe răză- toarea mare şi apoi căliţi-le, împreună cu 100g zahăr, coaja de lămâie şi romul.
Turnaţi amestecul în care aţi adăugat şi nucile (alunele sau migdalele) pisate peste blatul copt pe jumătate.
Acoperiţi cu aluatul rămas şi punieti din nou tava la cuptor peintru încă 40-45 de minute, la foc potrivit.
Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac
Pofta buna!