Prajitura rapida de mere

Printeaza

Prajitura rapida de mere din: unt, faina, faina integrala, zahar brun, gris, praf de copt, mere acrisoare, scortisoara, nuca, miere.

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 1/2 cana faina alba
  • 1/2 cana faina integrala sau faina de secara
  • 1 cana zahar brun din trestie
  • 1 cana gris
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg mere acrisoare
  • scortisoara fin macinata
  • 3-4 linguri nuca taiata marunt
  • 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Speli merele şi le dai pe răzătoarea mare, după care le aromatizezi cu scorţişoară. Dozezi ingredientele cu ajutorul unei căni de 250 ml.

Amesteci într-un bol făina cernută, grisul, zahărul şi praful de copt. Impărţi acest amestec în două. Tai untul în cubuleţe.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×35 cm. Presari cubuleţe de unt, apoi întinzi jumătate din compoziţia cu mere şi, deasupra, jumătate din cea cu făină. Repeţi straturile de mere şi făină, iar deasupra presari din nou bucăţi de unt, nuci tăiate mărunt şi stropeşti cu miere.

Introduci prăjitura în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte frumos.

O tai după ce s-a răcit complet în tavă.

 

Prajitura rapida de mere

Prajitura_rapida_de_mere

Pofta buna!

 

 

 

Prăjitură cu Cremă de Brânză și Mere

Prăjitură cu Cremă de Brânză și Mere – combină dulceața fructelor cu textura cremoasă și răcoritoare a brânzei, rezultând un desert delicios și reconfortant. Este perfectă pentru ocazii speciale sau pur și simplu ca răsfăț după o masă în familie. Timp de preparare Pregătire: 20 minute Gătire: 45 minute Răcire: 1 oră Total: 2 ore […]

Ulei de măceșe pentru regenerare cutanată

Ulei de măceșe pentru regenerare cutanată: Remediu natural pentru piele sănătoasă și radiantă. Uleiul de măceșe, obținut din semințele fructelor de măceș (Rosa canina), este renumit pentru proprietățile sale regenerante și antiîmbătrânire. Bogat în acizi grași esențiali, vitaminele A și C și antioxidanți, acest ulei ajută la repararea țesuturilor cutanate, reducerea cicatricilor și îmbunătățirea texturii […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.