Prajitura rasturnata cu ciocolata amaruie
PrinteazaPrajitura rasturnata cu ciocolata amaruie din: pere, ciocolata, unt, zahar, faina, cacao, oua, lapte.
- 4-5 pere
- 150 g ciocolată amăruie
- 130 g unt pentru uns tava
- 300 g zahăr
- 150 g făină
- 75 g amidon
- 50 g cacao
- 2 ouă
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Perele tăiate felii se pun pe foc cu 50 g unt şi 50 g zahăr. Se lasă pe foc 5 minute. Se unge cu unt forma de copt, se tapetează cu hârtie de copt şi se pun perele.
La mixer se amestecă celelalte ingrediente în afară de ciocolată. Se topeşte ciocolata şi se adaugă compoziţiei. Se toarnă aluatul peste pere, se coace 55 de minute şi se verifică cu scobitoarea dacă este copt.
Se lasă 10 minute după copt, înainte de a răsturna prăjitura.
Pofta buna!