Prajitura rasturnata cu dovleac
PrinteazaPrajitura rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.
- 500 g dovleac
- 500 g faina
- 150 ml ulei
- 400 g zahar+4 linguri
- 250 ml apa
- 1 pliculet cu praf de copt
- 1 lingurita cu otet
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 2 linguri cu stafide aurii
- esenta de rom
- sare
Mod de preparare:
Pune dovleacul în coajă la cuptor pentru 45-60 de minute. Când s-a copt, curăţă-l de coajă şi fă-l cubuleţe.
Acoperă stafidele cu apă călduţă în care ai picurat esenţă de rom după gust.
Pentru blat, amestecă foarte bine 400 g de zahăr cu apa şi uleiul. încorporează treptat făina cernută, praful de copt stins cu oţet, un praf de sare şi zahărul vanilat.
Caramelizează zahărul rămas într-o tavă de copt, dar fără să-l arzi.
Adaugă cubuleţele de dovleac şi toarnă compoziţia de făină, zahăr şi ulei.
Presară din loc în loc stafidele scurse şi dă la cuptorul încins 30-40 de minute.
Răstoarnă prăjitura după ce s-a răcorit şi porţioneaz-o doar după ce s-a răcit.
Prajitura rasturnata cu dovleac
Pofta buna!