Prajitura rasturnata cu mere si vanilie

Printeaza

Prajitura rasturnata cu mere si vanilie din: unt, zahar, zeama de lamaie, unt, mere, oua, ulei, faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare.

 

Ingrediente:

  • 120 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • unt pentru uns tava
  • 2 mere

Pentru blat:

  • 7-8 ouă
  • 150 g zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 250-300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Pentru caramel: pui untul şi za­hărul pe foc şi amesteci continuu.

Adaugi zeama de lămâie când înce­pe să fiarbă, mai laşi 2 minute, apoi îl torni într-o tavă rotundă tapetată cu unt şi aşezi merele tăiate felii.

Pentru blat: separi ouăle, baţi spumă albuşurile cu sarea, apoi adaugi zahărul şi mixezi până se to­peşte.

Freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi adaugi albuşurile şi amesteci uşor, de jos în sus. Pui făina ames­tecată cu praful de copt, esenţa şi omogenizezi.

Torni compoziţa peste caramel şi dai tava la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute. Răstorni prăjitu­ra pe un platou după ce o scoţi din cuptor.

Prajitura rasturnata cu mere si vanilie

Prajitura_rasturnata_cu_mere_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.