Prajitura rasturnata cu mere si vanilie
PrinteazaPrajitura rasturnata cu mere si vanilie din: unt, zahar, zeama de lamaie, unt, mere, oua, ulei, faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare.
Ingrediente:
- 120 g unt
- 250 g zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- unt pentru uns tava
- 2 mere
Pentru blat:
- 7-8 ouă
- 150 g zahăr
- 8 linguri ulei
- 250-300 g făină
- 1 plic praf de copt
- esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pentru caramel: pui untul şi zahărul pe foc şi amesteci continuu.
Adaugi zeama de lămâie când începe să fiarbă, mai laşi 2 minute, apoi îl torni într-o tavă rotundă tapetată cu unt şi aşezi merele tăiate felii.
Pentru blat: separi ouăle, baţi spumă albuşurile cu sarea, apoi adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte.
Freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi adaugi albuşurile şi amesteci uşor, de jos în sus. Pui făina amestecată cu praful de copt, esenţa şi omogenizezi.
Torni compoziţa peste caramel şi dai tava la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute. Răstorni prăjitura pe un platou după ce o scoţi din cuptor.
Prajitura rasturnata cu mere si vanilie
Pofta buna!