Prajitura rasturnata cu portocale
PrinteazaPrajitura rasturnata cu portocale din: portocale, oua, faina, zahar, apa, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, margarina, zahar pudra, budinca de capsune, lapte, fulgi de ciocolata, pesmet si margarina.
Pentru aluat:
- 3 portocale
- 8 ouă
- 8 linguri făină
- 8 linguri zahăr
- 1 lingură apă
- 1 lingură cacao
- praf de copt
- esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 250 g margarină
- 200 g zahăr pudră
- 1 plic budincă de căpşune
- 400 ml lapte
- fulgi de ciocolată
- pesmet şi margarină pentru tavă
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr, până devin albicioase, apoi adaugi şi apa.
Albuşurile le baţi cu zahărul rămas, până vei obţine o spumă lucioasă.
Spuma o încorporezi în gălbenuşurile frecate, la care adaugi şi făina amestecată cu praful de copt.
Ungi cu margarină o tavă cu marginea detaşabilă şi o tapetezi cu pesmet.
Cureţi portocalele, le tai rondele si le pui una lângă alta în tava tapetata.
Compoziţia obţinută o împărţi în două. In prima parte pui cacao, iar în partea a doua, esenţă de vanilie.
Torni compoziţia în tavă, peste stratul de portocale.
Prima dată pui compoziţia galbenă, iar peste ea pui compoziţia maro. Dai tava în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute.
Când trece proba cu scobitoarea, înseamnă că este făcută prăjitura. O laşi apoi să se răcească.
Pregăteşti crema: amesteci budinca cu 100 g zahăr şi laptele şi o pui la fiert. O laşi până se îngroaşă, apoi o dai la răcit.
Cu zahărul rămas, freci margarina ţinută la temperatura camerei, până devine spumoasă, apoi o încorporezi în budinca răcită.
Când blatul s-a răcit, îl răstorni pe o farfurie, cu faţa în jos. Intinzi crema peste stratul de portocale şi presari fulgi de ciocolată.
Prajitura rasturnata cu portocale
Pofta buna!