Prajitura rece cu fructe uscate din: prune uscate, mere uscate, caise uscate, suc de mere, suc de caise, cuscus, nuci, cardamom, scortisoara, sirop de artar, miere.
Ingrediente:
100 g prune uscate
1 mână de mere uscate
100 g caise uscate
400 ml suc de mere sau caise
185 g cuşcuş
1 mână nuci româneşti
1 mâna nuci braziliene
1 praf cardamom
1 praf scorţişoară
4 linguri sirop de arţar sau miere
Mod de preparare:
Se spală fructele uscate şi se aşază într-o crăticioară, cu sucul; se dau într-un clocot. Se scurg şi sucul se toarnă peste cuşcuş.
Se amestecă, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se înmoaie. Se amestecă din când în când. Se taie mărunt fructele şi se toacă nucile.
Se adaugă la cuşcuş fructele, nucile şi mirodeniile şi se îndulceşte cu miere sau sirop. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de sufleu joasă de 22 x 33 cm.
Se umple cu cuşcuş şi se nivelează suprafaţa; se dă la frigider şi se lasă să se întărească. Se taie bucăţi.
Prajitura de sezon, cu mere din: mere, zahar, margarina, praf de copt, otet, apa, faina. Ingrediente: Pentru umplutură: 3 kg mere creţeşti (cam 30 bucăţi) 1/2 kg zahăr Pentru blat: 250 g margarină comună (1 pachet) 1 linguriţă praf de copt sau bicarbonat 1 lingură oţet 5 linguri apă rece 300 g făină (mai mult […]
Prajitura cu mere si esenta de vanilie din: unt, faina, ou, smantana, praf de copt, esenta de vanilie, mere, scortisoara, zahar. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt 500 g făină 1 ou 50 g smântână 1 plic praf 1 linguriţă esenţă de vanilie Pentru umplutura: 1 kg mere 1 praf de scorţişoară 2 linguri zahăr […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.