Prăjitură Regală
PrinteazaPrăjitură Regală din: oua, zahar, faina, bicarbonat de amoniu, lapte, apa, nuca, crema de ciocolata, frisca si zahar.
- 6 oua
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de faina
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu
- 2 linguri lapte
- 6 linguri apa
- 400 g nuca
- 1 crema de ciocolata
- 250 ml frisca
- 100 g zahar pentru nuca
Mod de preparare:
Coci miezul de nucă într-o tavă. Laşi la răcit, iar între timp pregăteşti blatul aşa: separi albuşurile de gălbenuşuri, pui 6 linguri de zahăr în albuş, iar 6 linguri de zahăr în gălbenuş.
Freci gălbenuşurile cu zahărul până acesta s-a topit, apoi adaugi bicarbonatul stins în lapte cu apă şi torni amestecul peste albuşul bătut spumă.
Presari treptat făina şi amesteci uşor de sus în jos. Nuca coaptă o cureţi de coajă şi o împărţi în două. Pui o parte în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină, peste care torni aluatul şi dai tava la cuptor. Coci 20-30 de minute. Cealaltă parte de nucă o caramelizezi în 100 g de zahăr.
Caramelul cu nucă îl pui pe un blat de lemn şi îl laşi la răcit. După ce s-a răcit, sfărâmi nuca cu su- citorul. Pui nucile în cremă şi pe deasupra. Scoţi blatul din cuptor şi îl jntorci astfel încât nuca să fie deasupra. Pui crema cu nucă şi caramel, apoi frisca si nuca sfaramata.
Prăjitură Regală
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura regala