Prăjitură regească
PrinteazaPrăjitură regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris, mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon.
Ingrediente:
- 6 mere
- 3 linguri cu unt
- zahar pudra
aluat:
- 200 g faina
- 20 g drojdie
- 3 linguri cu lapte caldut
- 2 linguri cu zahar
- 1/4 pachet cu unt (topit)
umplutura de mac:
- 125 ml lapte
- 30 g unt
- 2 linguri cu gris
- 125 g mac
- 75 g zahar
- rom/coniac
pentru umplutura de branza:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu zhar
- 1 pachet cu zahar vanilat
- 2 linguri cu lapte
- 300 g crema de branza
- 2 linguri cu amidon
Mod de preparare:
Prăjitură regească: Pentru aluat, amestecă drojdia cu laptele şi lasă 15 minute. Toarnă peste făina cernută şi amestecă.
Adaugă zahărul şi untul răcorit şi frământă un aluat omogen. Lasă să crească până ce îşi dublează volumul (45 de minute).
Pentru umplutura de mac, pune pe foc untul şi laptele, iar după ce dă în clocot, adaugă grişul.
Amestecă şi lasă cinci minute pe foc. Dă deoparte, adaugă macul, zahărul şi rom/coniac după gust.
Pentru umplutura de brânză, freacă toate ingredientele până ce devin cremoase.
Unge cu unt o formă de tort cu pereţi detaşabili şi acoperă cu foaia întinsă din aluat.
Toarnă umplutura de brânză, apoi pe cea de mac şi amestecă uşor cu o furculiţă. înfige merele curăţate de coajă şi crestate la suprafaţă.
Unge prăjitura cu unt topit şi dă la cuptorul înfierbântat 50-60 de minute.
Lasă să se răcorească, pudrează cu zahăr şi taie în felii.
Pofta buna!