Prăjitură regească

Printeaza

Prăjitură regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris, mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon.

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 3 linguri cu unt
  • zahar pudra

 aluat:

  • 200 g faina
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri cu lapte caldut
  • 2 linguri cu zahar
  • 1/4 pachet cu unt (topit)

umplutura de mac:

  • 125 ml lapte
  • 30 g unt
  • 2 linguri cu gris
  • 125 g mac
  • 75 g zahar
  • rom/coniac

pentru umplutura de branza:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu zhar
  • 1 pachet cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu lapte
  • 300 g crema de branza
  • 2 linguri cu amidon

 

Mod de preparare:

Prăjitură regească: Pentru aluat, amestecă drojdia cu laptele şi lasă 15 minute. Toarnă peste făina cernută şi amestecă.

Adaugă zahărul şi untul răcorit şi frământă un aluat omogen. Lasă să crească până ce îşi dublează volumul (45 de minute).

Pentru umplutura de mac, pune pe foc untul şi laptele, iar după ce dă în clocot, adaugă grişul.

Amestecă şi lasă cinci minute pe foc. Dă deoparte, adaugă macul, zahărul şi rom/coniac după gust.

Pentru umplutura de brânză, freacă toate ingredientele până ce devin cremoase.

Unge cu unt o formă de tort cu pereţi detaşabili şi acoperă cu foaia întinsă din aluat.

Toarnă umplu­tura de brânză, apoi pe cea de mac şi amestecă uşor cu o furculiţă. înfige merele curăţate de coajă şi crestate la suprafaţă.

Unge prăjitura cu unt topit şi dă la cuptorul înfierbântat 50-60 de minute.

Lasă să se răcorească, pudrează cu zahăr şi taie în felii.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.