Prajitura regina

Printeaza

O reteta de prajitura regina din: faina, margarina, apa minerala, sare, mere, zahar, nuci, alune de padure, stafide, caise confiate, smochine, coaja de lamaie, coaja de portocala si zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura regina

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 200 g margarina
  • 2-3 linguri apa minerala
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 500 g mere
  • 250 g zahar
  • 200 g nuci
  • 50 g alune de padure
  • 50 g stafide
  • 50 caise confiate
  • 50 g smochine
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, se cerne făina şi se amestecă cu margari­na tăiată cubuleţe, sarea şi apa minerală. Se formează o cocă tare care se bagă la frigider.

Separat, se spală merele, se taie cubuleţe şi se călesc cu zahărul. Se dau la rece şi, între timp, se coc câteva minute sâmburii de nucă. Jumătate se macină şi jumă­tate se taie julien.

După ce s-au răcit mere­le, se amestecă cu nucile măcinate şi tăiate, zahărul vanilat, caisele confiate, smochinele tăiate cubuleţe, stafidele, alunele de pădure şi coaja de portocală şi de lămâie.

Compoziţia obţinută se lasă câteva minute la rece. între timp, se împarte coca şi se întinde pe planşetă cu sucitorul, în două foi sub­ţiri. Se aşază prima foaie în tavă, se toarnă compoziţia şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se bagă la cuptorul bine încins şi se serveşte pudrată cu zahăr.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.