Prajitura cu revent, capsuni si lichior
PrinteazaPrajitura cu revent, capsuni si lichior din: revent roşu, zahar, capsuni, oua, lichior de portocale, frisca, Amarettini, bezele.
Ingrediente:
- 300 g revent roşu
- 120 g zahăr
- 200 g căpşuni
- 3 gălbenuşuri
- 5 linguri lichior de portocale
- 300 ml frişcă
In plus:
- 200 g căpşuni
- 80 g Amarettini
Pentru decor:
- 250 g căpşuni
- 40 g bezele
Mod de preparare:
Se spală reventul, se lasă să se scurgă şi, dacă e nevoie, se decojeşte.
Tijele se taie bucăţi şi se pun într-o oală împreună cu 50 ml apă; se înăbuşă 5 min. la foc mijlociu, amestecând. Se adaugă 80 g zahăr şi compotul se lasă să se răcească.
Se spală căpşunile, se lasă să se scurgă şi se scot frunzuliţele.
Căpşunile se taie bucăţi şi se adaugă la compotul de revent; se pasează cu mixerul. Se pun deoparte 3 linguri din piureul de fructe.
Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi lichior 3 min. la bain-marie. Se scot din baia de apă şi se amestecă până se răcesc.
Se înglobează piureul de fructe şi frişca bătută. Se taie cuburi 200 g căpşuni. Se zdrobesc Amarettîni.
Se îmbracă în folie o formă de chec (20 x 8 cm). Se aşază 1/3 din cremă; apoi căpşunile şi a doua treime de cremă.
Se marmorează şi se aşază Amarettini, apoi cremă; se dă la congelator 8 ore. Se decorează cu căpşuni şi bezele.
Prajitura cu revent, capsuni si lichior
Pofta buna!