Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure
PrinteazaPrajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure din: făină, untura, vin rosu, zahar tos, oua, zahar vanilat, portocala, sare, scortisoara, ricotta, frişcă, făină de migdale, coajă de portocală confiată, chipsuri de ciocolată, esenţă de portocale, fructe de pădure, menta.
- 300 g făină
- 50 g untură
- 100 ml vin roşu
- 50 g zahăr tos
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- zahăr vanilat
- 1 portocală (coaja şi zeama)
- 1 praf de sare
- scorţişoară
Pentru cremă:
- 500 g ricotta
- 250 g frişcă
- 100 g făină de migdale
- 100 g zahăr pudră
- coajă de portocală confiată
- chipsuri de ciocolată
- esenţă de portocale
Pentru ornat:
- fructe de pădure
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci ingredientele solide, apoi le adaugi pe cele lichide.
Amesteci până obţii un aluat puţin lipicios, pe care îl vei pune în folie alimentară, la frigider şi îl vei ţine cel puţin o oră la rece.
Intinzi foi folosind un sucitpr şi făină, din care decupezi apoi mici dreptunghiuri cu lungimea de cel puţin 6 cm.
Le coci pe foaie de copt, în tavă, la cuptorul încins la 180 grade.
Pentru cremă, amesteci toate ingredientele şi laşi amestecul la frigider, să se întărească.
Serveşti ca pe o prăjitură millefeuille, în straturi suprapuse, decorate la final cu fructe de pădure şi frunze de mentă.
Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure
Pofta buna!