Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate
PrinteazaPrajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate din: oua, zahar, apa, cacao, faina, smantana, ciocolata, lapte, nes, unt, frisca, glazura, bomboane.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 70 g zahăr
- 70 ml apă rece
- 30 g cacao
- 60 g făină
Pentru sirop:
- 20 g zahăr
- 100 ml apă
Pentru cremă:
- 600 ml smântână dulce pentru frişcă
- 2 ciocolate amărui
- 2 ciocolate cu lapte
- 20 g nes
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată cu lapte
- 10 g unt
- 20 g lapte
Pentru decor:
- frişcă
- glazură albă
- bombonele mici pentru decor
Mod de preparare:
Pregăteşti crema aşa:
Mai întâi trebuie pregătită crema, pentru a putea fi dată la rece. Pui într-un vas la bain-marie smântână pentru frişcă şi, după ce începe să fiarbă, pui ciocolata ruptă în bucăţele şi nesul.
Laşi pe foc până când ciocolata este perfect topită, amestecând continuu în acest timp. Dai deoparte crema şi o laşi la răcit, iar apoi o dai la rece circa 3 ore.
Pregăteşti blatul aşa:
Baţi ouăle spumă împreună cu zahărul circa 10 minute, apoi adaugi apa, câte o lingură, pe rând. La final, adaugi cacaua şi făina. Amesteci uşor cu o lingură de lemn. Pui compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină (diametrul-de 23/30 cm) şi o coci la foc potrivit, la 180 de grade Celsius, pentru circa 35-40 de minute.
După ce s-a copt blatui, îl laşi să se răcească şi îl tai în două părţi. Pregăteşti un sirop din apă şi zahăr şi stropeşti cele două foi de blat. După cele 3 ore, scoţi crema din frigider şi o baţi spumă.
Pui crema între foi, iar deasupra aranjezi glazura pregătită în prealabil din puţină ciocolată albă, puţin lapte şi un cub de unt sau foloseşti doar ciocolată albă topită.
Poţi presăra peste glazura simplă câteva bombonele colorate.
Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate
Pofta buna!
Foarte buan prajitura