Prajitura Rigo Jancsi
PrinteazaPrajitura Rigo Jancsi din: unt, zahar, oua, faina, cacao, ciocolata, frisca, gem de caise, glazura de ciocolata.
Poate te intereseaza si Prajitura Rigo-Jancsi
- 100 g unt
- 80 g zahar
- 4 oua
- 810 g faina
- 20 g cacao
- 2100 g ciocolata menaj
- 600 g frisca + 50 g zahar
- 30 g gem de caise
- 150 g glazura de ciocolata
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua cu zaharul, obtinandu-se spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile, cu faina si cu cacao.
Toate acestea vor fi intinse uniform intr-o tava de cca. 1,5 cm inaltime, captusita cu hartie si se coace la temperatura de 200-220 grade C.
Prajitura coapta se presara cu putina faina, se rastoarna din tava, se scoate hartia, si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se topeste ciocolata in aburi, se bate frisca cu zaharul, si se amesteca atent cu ciocolata calda (mai intai putina frisca, si se amesteca pana cand devine crema, iar dupa aceea se adauga frisca ramasa).
Se taie prajitura in 2 blaturi, una se unge cu gem de caise, pe care se intinde glazura de ciocolata. Dupa ce s-a racit se taie in bucati de 5X5 cm.
Pe celalalt blat se intinde frisca amestecata cu ciocolata, peste care se aseaza usor bucatele de prajitura cu glazura, si se lasa la racit.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura rigo jancsi
Parca mai ai o data prajitura asta