Prăjitură cu rom si glazura de ciocolata alba cu fulgi de porumb

Printeaza

Prăjitură cu rom si glazura de ciocolata alba cu fulgi de porumb din: migdale, zahar, ciocolata neagra de menaj, rom, unt, oua, faina, sare, ciocolata alba de menaj, unt si fulgi de porumb.

Ingrediente:

  • 150 g migdale
  • 350 g zahar
  • 300 g ciocolata neagra
  • 4 linguri rom
  • 250 g unt topit
  • 6 oua
  • 250 g faina
  • un praf de sare

glazura:

  • 300 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 100 g fulgi de porumb

 

Mod de preparare:

Prăjitură cu rom si glazura de ciocolata alba cu fulgi de porumb: Prăjiţi migdalele, lasati sa se răceasca, apoi curatati de coaja.

Se pun într-un blender cu 100g zahăr şi se maruntesc. Topiţi ciocolata şi adăugaţi romul. Amestecaţi până la omogenizare.

Separat, frecaţi untul cu 150g zahăr până când obţineţi o spumă. Adăugaţi, pe rând, gălbenuşurile, ameste­când după fiecare galbenus adaugat.

Adăugaţi cio­colata rece, migdalele mărunţite şi făina. Bateţi, separat, albuşurile cu un praf de sare. Incorporati zahărul rămas.

Când aţi obţinut o spumă tare, adaugati compoziţia cu gălbenuşuri, preparată anterior. Amestecaţi de jos in sus cu o spatula.

Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină o tavă rotunda. Adaugati compoziţia obţinută şi coaceţi la foc potrivit, 35 -40 de minute.

Răciţi blatul şi dati la frigider. Intre timp, pregătiţi glazura prin fierberea ciocolatei şi a untului timp de 2 minute.

Lăsaţi glazura sa se raceasca 5 minute, apoi amestecaţi cu fulgii zdrobiţi şi turnaţi peste blat, întinzând uniform.

Lasati sa se raceasca, apoi taiati si servti.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Imi dai si mie din prajitura asta?

  2. Catalina Nicolici

    Foarte buna prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.