Prajitura cu rom, nes si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu rom, nes si ciocolata din: oua, zahăr, cacao, faina, apa, bicarbonat, zeamă de lămâie, sare, unt sau margarină, esenţă de rom, coajă de portocală, miez de nucă, zahăr pudră, praf pentru frişcă, lapte, nes, ciocolată de menaj sau amaruie, fructe confiate sau proaspete,

Prajitura_cu_rom_nes_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 200 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 3 linguri făină
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare

Pentru cremă:

  • 250 g unt sau margarină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 linguri coajă de portocală
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 1 plic praf pentru frişcă
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri nes
  • 50 g ciocolată de menaj sau amaruie
  • opţional, fructe confiate sau proaspete

Mod de preparare:

Pentru blat, fierbi apa cu zahărul. Torni siropul fier­binte peste cacao, ameste­când continuu.

După ce s-a răcit puţin, adaugi pe rând gălbenuşurile, mixând după fiecare.

Păstrezi 1/3 din compoziţie, iar în restul încorporezi făina, bicarbo­natul stins cu zeamă de lămâie şi albuşurile bătute spumă separat, împreună cu un praf de sare.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 30×40 cm şi torni compoziţia. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute.

Când este gata, îl scoţi şi îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, freci spumă untul moale cu zahărul pudră, apoi adaugi treptat compoziţia cu cacao păstrată din cea pentru blat, esenţa de rom, coaja rasă de portocală, miezul de nucă rumenit în cuptor şi mărunţit.

Omogenizezi crema şi o întinzi peste blatul răcit. O nivelezi cu un cuţit.

Prepari frişca din conţinutul plicului şi laptele rece, urmând instrucţiunile de pe plic.

Când este aproape gata, adaugi nesul şi omogenizezi. Acoperi prăjitura cu frişcă, iar deasupra razi ciocolată.

Păstrezi prăjitura la rece pentru 1 oră, după care o poţi porţiona şi decora cu fructe confiate sau proaspete.

Prajitura cu rom, nes si ciocolata

Prajitura_cu_rom_nes_si_ciocolata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.