Prajitura cu miez de nuca si gem din: lapte, drojdie, ulei, margarina, faina, oua, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 625 ml lapte o linguriţă drojdie uscată 40 ml ulei 50 g margarină 950 g făină un ou + un gălbenuş 150 g zahăr 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: un borcan de gem 100 g […]
Prajitura cu rom
PrinteazaPrajitura cu rom din: nuca de cocos, oua, apa, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, nes, margarina, cappuccino cu rom si ciocolata rasa.
Pentru blat
- 2-3 linguri nucă de cocos
- 10 albuşuri
- 8 linguri apă
- câte 1 cană zahăr şi făină
- 8 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 5 gălbenuşuri
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă
- 5 gălbenuşuri
- 5 linguri apă
- 8 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 1 linguriţă nes
- 250 g margarină
Pentru sirop
- 1 plic cappuccino cu rom
- 100 ml apă caldă
Pentru decor
- 25 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, dozezi ingredientele cu o cană de 200 ml. Baţi spumă albuşurile împreună cu un praf de sare.
Adaugi câte puţină apă, iar când albuşurile devin spumoase, pui zahărul „în ploaie”.
Când spuma se ţine de tel, adaugi gălbenuşurile pe care, în prealabil, le-ai amestecat cu praful de cacao şi cu uleiul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.
Torni blatul obţinut într-o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Il coci în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.
Pentru cremă, amesteci într-un vas gălbenuşurile, zahărul, cacaua şi apa şi le fierbi la foc mic, până se îngroaşă.
Iei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin şi adaugi margarina. Când crema este rece, adaugi nesul şi mixezi până devine cremoasă şi omogenă.
Insiropezi blatul răcit cu cappuccino, întinzi crema şi ornezi cu ciocolată rasă şi nucă de cocos.
Prajitura cu rom
Pofta buna!
Prajitura cu prune uscate si migdale
Prajitura cu prune uscate si migdale din: prune, faina, unt, zahar, lapte, ulei, oua, praf de copt. Ingrediente: 300 g prune uscate 120 g făină 90 g zahăr 80 g unt 40 ml lapte 40 ml ulei 3 ouă 40 g făină de migdale o linguriţă praf de copt un plic zahăr vanilat Mod de
Pofta buna!