Prajitura cu rubarba, afine si vanilie
PrinteazaPrajitura cu rubarba, afine si vanilie din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt cu şofran, zahar vanilat, unt sau ulei, esenţă de vanilie, sare, rubarba, afine congelate.
- 5 ouă + 1 albuş
- 170 g zahăr + 5 linguri
- 100 ml ulei
- 8 linguri lapte
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt cu şofran
- 1 plic zahăr vanilat
- unt sau ulei pentru uns tava
- esenţă de vanilie
- un praf de sare
- 400 g rubarbă
- 150 g afine congelate
Mod de preparare:
Rubarba o cureţi de pieliţe, o tai cuburi şi o căleşti bine. Intr-o tavă pui hârtie de copt, iar pe margini ungi cu ulei. Aşezi fructele, presari zahărul vanilat şi cele 5 linguri cu zahăr.
Baţi albuşurile spumă tare, împreună cu un praf de sare.
Gălbenuşurile le amesteci bine cu zahărul, apoi adaugi uleiul şi amesteci pentru omogenizare.
Torni laptele şi la final esenţa de vanilie. Pui făina amestecată cu praful de copt şi amesteci cu o spatulă.
Adaugi şi albuşurile bătute spumă şi amesteci până se omogenizează.
Torni compoziţia peste fructe şi o dai la cuptor pentru 35-40 de minute.
Pofta buna!