Prăjitură cu rubarbă si bezea
PrinteazaPrăjitură cu rubarbă si bezea din: rubarba, faina, unt, zahar pudra, oua, lapte, bicarbonat, coaja rasa de lamaie.
Ingrediente:
- 4-5 tije de rubarbă
- 300 g făină
- 100 g unt
- 350 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 1 linguriţă amoniac sau bicarbonat
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Freci untul cu 150 g zahăr şi cu cele 3 gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă.
Dizolvi apoi amoniacul în lapte, le încorporezi treptat în cremă, la urmă pui făina în ploaie şi coaja de lămâie şi amesteci bine totul.
Ungi o tavă cu unt, o tapetezi cu făină şi torni aluatul. Speli apoi bine tijele de rubarbă, le cureţi de coajă, le tai bucăţi de 3-4 cm.
Lungime pe care le aşezi peste aluat. Dai prăjitura la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, baţi albuşurile spumă cu zahărul şi când s-au întărit, pui vasul îrtr-o cratiţă mai largă cu apă care clocoteşte şi continui să baţi cu albuşurile pe baie de cburi până obţii o bezea pe care o întinzi peste prăjitură.
O mai laşi la cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească.
Prăjitură cu rubarbă si bezea
Pofta bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu rabarbar
- prajitura cu rubarba si bezea
- prajitura cu rabarbar si spuma
- prajitura cu rubarba si spuma
- placinta cu rubarba si bezea