Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea
PrinteazaPrajitura cu rubarba, vanilie si bezea din: făină, unt, ou, sare, zahar pudra, fulgi de migdale, rubarbă, whisky, apa, lapte, lapte integral, esenţă vanilie, amidon.
Ingrediente pentru aluatul de bază:
- 250 g făină
- 100 g unt
- un ou
- un praf sare
- 50 g zahăr pudră
- 30 g făină de migdale
Ingrediente pentru stratul de rubarbă:
- 200 g rubarbă
- 100 g zahăr
- o lingură whisky
- 300 ml apă
Ingrediente pentru stratul 2:
- 500 ml lapte
- 200 ml lapte integral
- o linguriţă esenţă vanilie
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g amidon
Ingrediente pentru bezea:
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru stratul de bază, se amestecă untul cu zahărul, sarea, făina de migdale şi oul.
Apoi se pune făina, se amestecă si se transformă într-o bilă care, învelită în folie, se pune la rece 30 de minute.
Se întinde aluatul, se pune în tavă si se coace 15 minute. Rubarba tăiată cuburi se pune la fiert cu zahărul şi apa.
Se lasă 30 de minute, se ia de pe foc si se pune alcoolul.
Se prepară stratul 2 pentru care laptele si vanilia se încălzesc si se lasă la răcit.
Zahărul se freacă bine cu ouăle, se adaugă amidonul si se toarnă laptele. Se pune pe foc si se lasă câteva minute să devină o cremă groasă.
Se pune compotul de rubarbă peste aluatul copt si răcit, se toarnă crema si se dă la cuptor pentru 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata se pun albuşurile bătute cu zahărul ca pentru bezea şi se continuă coacerea până ce bezeaua se rumeneşte uşor.
Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea
Pofta buna!