Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea

Printeaza

Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea din: făină, unt, ou, sare, zahar pudra, fulgi de migdale, rubarbă, whisky, apa, lapte, lapte integral, esenţă vanilie, amidon.

Prajitura_cu_rubarba_vanilie_si_bezea

Ingrediente pentru aluatul de bază:

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • un ou
  • un praf sare
  • 50 g zahăr pudră
  • 30 g făină de migdale

Ingrediente pentru stratul de rubarbă:

  • 200 g rubarbă
  • 100 g zahăr
  • o lingură whisky
  • 300 ml apă

Ingrediente pentru stratul 2:

  • 500 ml lapte
  • 200 ml lapte integral
  • o linguriţă esenţă vanilie
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 50 g amidon

Ingrediente pentru bezea:

  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru stratul de bază, se amestecă untul cu zahărul, sarea, făina de migdale şi oul.

Apoi se pune făina, se amestecă si se transformă într-o bilă care, învelită în folie, se pune la rece 30 de minute.

Se întinde aluatul, se pune în tavă si se coace 15 minute. Rubarba tăiată cuburi se pune la fiert cu zahărul şi apa.

Se lasă 30 de minute, se ia de pe foc si se pune alcoolul.

Se prepară stratul 2 pentru care laptele si vanilia se încălzesc si se lasă la răcit.

Zahărul se freacă bine cu ouăle, se adaugă amido­nul si se toarnă laptele. Se pune pe foc si se lasă câteva minute să devină o cremă groasă.

Se pune compotul de rubarbă peste aluatul copt si răcit, se toarnă crema si se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a fi gata se pun albuşurile bătute cu zahărul ca pentru bezea şi se continuă coacerea până ce bezeaua se rumeneşte uşor.

Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea

Prajitura_cu_rubarba_vanilie_si_bezea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.