Prajitura cu rubarbă
PrinteazaPrajitura cu rubarbă
Ingrediente
-pentru aluat
- 375 g făină
- 1 cub de drojdie
- 150 ml lapte călduţ
- 50 g zahăr100 g unt moale
- 1 vârf de cuţit de sare.
-pentru cremă:
- 1,5 kg rubarbă
- 75 g biscuiţi integrali
- 2 pachete zahăr vanilinat
- 5 ouă
- 250 g cremă de brânză
- 200 ml frişca
- 175 g zahăr
- 100 g marţipan
Preparare:
Prajitura cu rubarbă: Puneţi făina într-un vas şi formaţi o adâncitură în mijloc. Dizolvaţi drojdia în lapte şi încorporaţi zahărul.
Presăraţi pe marginea adânciturii sarea şi untul fulgi, turnaţi laptele cu drojdie şi frământaţi un aluat. La final formaţi din aluat o sferă, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 45 de minute într-un loc cald să crească.
Pregătiţi rubarba şi tăiaţi-o bucăţi de circa 1,5 cm lungime. Fărâmiţaţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu zahărul vanilinat. Bateţi ouăle, crema de brânză, frişca şi 150 g zahăr.
Radeţi puţin marţipan şi încorporaţi-l. Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă, întindeţi aluatul în tava presărată cu făină şi ridicaţi-i marginile.
Acoperiţi-l şi lăsaţi-l 10 minute să crească. Presăraţi prăjitura cu biscuiţii fărâmiţaţi. Aşezaţi rubarba şi întindeţi crema cu ouă şi frişca. Presăraţi restul de 25 g zahăr şi coaceţi prăjitura 40-45 de minute.
Pofta buna!