Prajitura cu rubarbar

Printeaza

Prajitura cu rubarbar din: oua, zahar, unt, lapte, bicarbonat, rubarbar.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 550g zahăr
  • 150g unt sau margarină
  • 200ml lapte
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 700g rabarbăr
  • 1 linguriţă zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Prajitura cu rubarbar: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele şi făina.

Se pune şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Această compoziţie se pune la copt, în cuptorul încălzit în prealabil, într-o tavă unsă şi tapetată.

Se coace numai pe jumătate, cam 15 minute, apoi se scoate tava şi se pune peste blat rubarbărul tăiat în cubuleţe.

Se pune prăjituraînapoi în cuptor pentru încă 15 minute. Intre timp, se bat albuşurile spumă cu 300g zahăr şi cu vanilia.

Se scoate tava din cuptor şi se întinde albuşul bătut peste rubarbură şi apoi se pune din nou tava în cuptor, la foc foarte mic, pentru 10 minute.

Prăjitura se taie când este rece.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.