Prajitura Savoare tripla
PrinteazaPrajitura Savoare tripla din: biscuiti simpli, miez de nuca, praf de copt, faina, zahar, oua, sare, ciocolata menaj, praf de budinca de vanilie, lapte, margarina si ciocolata rasa.
- biscuiţi simpli
Pentru blat:
- 150 g miez de nucă măcinată
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri făină
- 200 g zahăr
- 7 albuşuri
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 7 gălbenuşuri
- 100 g ciocolată menaj
- 200 g zahăr
- 2 plicuri praf de budincă de vanilie
- 700 ml lapte
- 250 g margarina
Pentru ornat:
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul: mixezi albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul şi mixezi până ce spuma devine lucioasă. Adaugi nuca măcinată, amestecând uşor şi făina amestecată cu praful de copt.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu puţină margarina şi cu puţină făină. Dai tava la cuptorul preîncălzit şi coci blatul.
Pregăteşti crema: amesteci gălbenuşurile, zahărul, prafurile de budincă şi pui totul la fiert cu laptele. Mixezi margarina, până devine spumoasă şi o adaugi peste budinca răcită, mixând până se omogenizează.
O împărţi în două părţi. Topeşti ciocolata menaj şi o adaugi în prima parte a cremei.
Asamblezi: după ce blatul s-a răcit, îl ungi cu crema galbenă, apoi acoperi cu un rând de biscuiţi toată suprafaţa cremei. Ungi apoi biscuiţii cu crema de ciocolată.
Ornezi prăjitura cu ciocolată rasă. Laşi câteva ore să se inmoaîe biscuiţii, apoi tai prăjitură în felii lunguieţe sau pătrate.
Prajitura Savoare tripla
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura savoare tripla
- prăjitura savoare
prajitura este foarte buna dar am facut o de doua ori si nu stiu de ce mi se taie crema
Zici ca e buna prajitura? Ca as vrea s-o icnerc si eu