din: un pachet foi de cremşnit, lapte de soia, zahar, amidon, vanilie, nuci. Ingrediente: un pachet foi de cremşnit de post Pentru cremă: 500 ml lapte de soia 100 g zahăr 2 linguri amidon esenţă de vanilie 300 g nuci Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun amidonul, zahărul şi […]
Prajitura savuroasa cu cafea
PrinteazaPrajitura savuroasa cu cafea din: oua, zahar, cafea, ulei, cacao, faina, praf de copt, apa, pudra cappuccino, esenta de rom, zahar vanilinat, unt, zahar pudra, nes, frisca si ciocolata neagra.
Ingrediente:
Pentru blat
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- câte 40 ml cafea concentrată şi ulei
- 30 g cacao
- 8 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
Pentru sirop
- 300 ml apă
- 100 g zahăr
- 4 linguri pudră cappuccino
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 plic zahăr vanilinat
Pentru cremă
- 350 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 20 g cacao
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură nes
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru decor
- 100 ml frişcă
- 200 g ciocolată neagră
- cafea fin măcinată sau cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi spumă tare albuşurile cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, uleiul şi cafeaua.
Incorporezi uşor amestecul de făină, praful de copt şi cacaua cernute.
Torni compoziţia într-o tavă de 20×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, freci spumă untul moale cu zahărul pudră. Adaugi gălbenuşurile, nesul, cacaua şi, când e rece, esenţa de rom.
Fierbi ingredientele pentru sirop şi adaugi esenţa de rom când se răceşte.
Tai blatul rece în trei foi orizontale. Insiropezi fiecare foaie de blat, pui cremă între blaturi şi îmbraci prăjitura cu crema rămasă.
Topeşti 150 g ciocolată pe baie de aburi, adaugi frişca şi omogenizezi.
Glazurezi prăjitura, razi ciocolata rămasă şi presari pudră de cafea sau de cacao.
Porţionezi prăjitura după ce ai răcit-o 2 ore.
Prajitura savuroasa cu cafea
Pofta buna!
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bow7ld