Prajitura savuroasa cu branza de vaci
PrinteazaPrajitura savuroasa cu branza de vaci din: dulceata de merisoare, sos de vanilie, branza de vaci, unt, zahar, oua, amidon, faina, praf de copt.
- 5 linguri cu dulceaţă de merişoare
- 200 ml sos de vanilie
- 1 kg brânză de vaci
- 125 g unt
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 60 g amidon
Pentru blat:
- 125 g unt
- 200 g făină
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 40 g amidon
- 1 vârf de cuţit cu praf de copt
Mod de preparare:
Pune făina într-un castron împreună cu praful de copt şi amidonul. Adaugă oul, zahărul şi untul topit.
Din toate aceste ingrediente, frământă un aluat bine legat. Lasă-l la rece 30 de minute.
Intre timp, topeşte untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amidonul şi brânza de vaci trecută printr-o sită. La final, încorporează albuşurile bătute spumă.
Din aluat, întinde o foaie potrivit de groasă. Aşaz-o într-o formă cu pereţi detaşabili. Toarnă amestecul de brânză şi lasă la cuptor, la foc moderat, circa 70-80 de minute.
Serveşte cu dulceaţă.
Prajitura savuroasa cu branza de vaci
Pofta buna!