Prajitura savuroasa
PrinteazaPrajitura savuroasa din: oua, zahar, nuca, pesmet, faina, lapte, amidon, margarina, crema de ciocolata.
Pentru blat:
- 8 albuşuri
- 200 g zahăr
- 4 linguri nucă măcinată
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri făină
Pentru cremă:
- 8 gălbenuşuri
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri lapte dulce
- 2 linguri amidon
- 1 1/2 pachet margarină
- 2 fiole esenţă de vanilie
Alte ingrediente:
- 300 g nucă
- margarină pentru uns tava
- o cremă de ciocolată la pahar
Mod de preparare:
Mai întâi ungi o tavă mare cu margarină şi presari 300 g nuci tăiate mărunt. Amesteci într-un castron nuca măcinată, pesmetul şi făina.
Adaugi la acestea albuşul bătut spumă separat. După omogenizare, torni compoziţia obţinută peste nuca tăiată mărunt şi o dai la cuptor, la foc mic.
După ce s-a copt blatul, îl laşi să se răcească, pe urmă pui peste el crema de ciocolată cumpărată din comerţ, pe care mai întâi o laşi în puţină apă fierbinte pentru câteva minute, ca să se înmoaie.
Pentru crema, freci bine gălbenuşurile cu zahărul, laptele şi amidonul. Le pui pe baie de abur până se leagă, apoi laşi să se răcească compoziţia.
Separat, freci margarina cu esenţa de vanilie, apoi o amesteci cu crema de ou preparată înainte, dar încet, pentru a nu se tăia.
Crema astfel obţinută o torni peste crema de ciocolată, iar deasupra ornezi prăjitura cu fulgi de ciocolată sau bombonele maro de ciocolată.
Pofta buna!