Prajitura cu scortisoara si mere
PrinteazaPrajitura cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala, margarina, ulei, scortisoara.
- 1 kg mere dulci
- 400 g faina
- 300 g zahar tos
- 2 cani cu apa minerala
- 300 g margarina de gatit
- 4 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- scortisoara
- sare
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi cotoare, taie-le în cubuleţe. Incinge 50 g de margarină într-o tigaie şi căleşte merele până ce devin moi.
Când sunt gata, presară 1-2 linguri cu zahăr (în funcţie de cât de dulci sunt merele) şi o linguriţă cu scorţişoară măcinată.
Lasă amestecul să se răcorească. Freacă 20 de minute zahărul cu margarina, cu o lingură de lemn, până ce obţii o compoziţie afânată şi cremoasă.
Cerne făina cu praful de copt şi un pic de sare şi încorporează amestecul în crema de margarină şi zahăr.
Alternează cu apa şi uleiul şi amestecă uşor, până ce se formează o compoziţie fină, fără cocoloaşe. Toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pune deasupra amestecul de mere, iar apoi restul de compoziţie.
Presară puţină scorţişoară şi zahăr vanilat şi dă la cuptorul încins 40-45 de minute. Tai-o după ce s-a răcit şi pudreaz-o, după gust, cu zahăr şi scorţişoară.
Prajitura cu scortisoara si mere
Pofta buna!
Delicioasa prajitura asta!