Prajitura cu scortisoara si mere

Printeaza

Prajitura cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala, margarina, ulei, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura_cu_scortisoara_si_mere

  • 1 kg mere dulci
  • 400 g faina
  • 300 g zahar tos
  • 2 cani cu apa minerala
  • 300 g margarina de gatit
  • 4 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • scortisoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă merele de coajă şi cotoare, taie-le în cubuleţe. Incinge 50 g de margarină într-o tigaie şi căleşte merele până ce devin moi.

Când sunt gata, presară 1-2 linguri cu zahăr (în funcţie de cât de dulci sunt merele) şi o linguriţă cu scorţişoară măcinată.

Lasă amestecul să se răcorească. Freacă 20 de minute zahărul cu margari­na, cu o lingură de lemn, până ce obţii o compoziţie afânată şi cremoasă.

Cerne făina cu praful de copt şi un pic de sare şi încorporează amestecul în crema de margarină şi zahăr.

Alternează cu apa şi uleiul şi amestecă uşor, până ce se for­mează o compoziţie fină, fără cocoloaşe. Toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pune deasupra amestecul de mere, iar apoi restul de compoziţie.

Presară puţină scorţişoară şi zahăr vanilat şi dă la cuptorul încins 40-45 de minute. Tai-o după ce s-a ră­cit şi pudreaz-o, după gust, cu zahăr şi scorţişoară.

Prajitura cu scortisoara si mere

Prajitura_cu_scortisoara_si_mere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delicioasa prajitura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.