Prăjitură semifreddo cu cireşe
PrinteazaPrăjitură semifreddo cu cireşe cu: cirese, frisca lichida, zahar pudra, oua, foi de napolitana.
Ingrediente:
- l kg de cireşe fără sâmburi
- 400ml de frişcă lichidă
- 100g de zahăr pudră
- 4 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri
- foi de napolitană, pentru servit (opţonal)
Mod de preparare:
dă deoparte o mână de cireşe curăţate de sâmburi (aprox. 50g).
răstoarnă restul într-o cratiţă mare, aşezată la foc moale, împreună cu frişca şi 50g de zahăr pudră.
fierb aprox. 5 minute, până ce cireşele încep si se înmoaie. Se mixează cu un blende, apoi se trec printr-o sită.
răstoarnă puţin din cantitatea de cremă fierbinte de cireşe peste gălbenuşurile, se amestecă bine, apoi se răstoarnă la loc în cratiţă.
lasă pe foc aprox.5 minute sau până ce amestecul se îngroaşă puţin, astfel încât să rănână pe spatele lingurii de lemn.
Amestecul se dă iară prin sită, într-un bol, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la răcit.
bat albuşurile spumă, apoi se adaugă restul de 50g de zahăr, câte o lingurită pe rând.
continuă să se amestece până ce compoziţia este suficient de groasă şi capătă textura mai groasa.
rastoarna o treime din amestec peste crema de cireşe răcorită, se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă cu grijă şi restul de compoziţie, în două tranşe.
tapetează o tavă de 900g cu folie alimentară. Se răstoarnă amestecul, apoi se acoperă cu folie şi se dă la congelator pentru 3 ore, până începe să îngheţe.
adaugă cireşele întregi în amestecul semi îngheţat, apoi se lasă în continuare la congelator pentru cel puţin opt ore sau, mai bine, peste noapte.
servesc feliile ornate cu fructe de pădure sau pe post de umplutură, între foi de napolitană.
Prăjitură semifreddo cu cireşe
Pofta buna!