Prajitura cu sfecla si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu sfecla si ciocolata din: oua, zahar, unt, sfecla, ciocolata, faina, praf de copt, sare, lamaie, frisca.
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 250 g sfeclă roşie
- 200 g ciocolată amăruie
- 150 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- un praf de sare
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml frişcă
- ornamente de zahăr
Mod de preparare:
Ciocolata se topeşte pe aburi împreună cu untul.
Ouăle se bat cu zahărul şi cu sarea, se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie, sfecla (nefiartă) rasă pe răzătoarea mică, se amestecă toate, iar la sfârşit se adaugă şi mixtura de ciocolată-unt.
Compoziţia se toarnă într-o formă de guguluf unsă cu unt şi tapetată cu făină, şi se coace cca 40 de minute la 180 de grade.
Pentru glazură se încălzeşte frişca, se adaugă ciocolata şi se omogenizează. Se toarnă peste guguluful răcit, se decorează cu ornamente de zahăr.
Prajitura cu sfecla si ciocolata
Pofta buna!