Prajitura cu sfecla si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu sfecla si ciocolata din: oua, zahar, unt, sfecla, ciocolata, faina, praf de copt, sare, lamaie, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_sfecla_si_ciocolata

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 250 g sfeclă roşie
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • un praf de sare

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 ml frişcă
  • ornamente de zahăr

 

Mod de preparare:

Ciocolata se topeşte pe aburi împreună cu untul.

Ouăle se bat cu zahărul şi cu sarea, se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie, sfecla (nefiartă) rasă pe răzătoarea mică, se amestecă toate, iar la sfârşit se adaugă şi mixtura de ciocolată-unt.

Compoziţia se toarnă într-o formă de guguluf unsă cu unt şi tapetată cu făină, şi se coace cca 40 de minute la 180 de grade.

Pentru glazură se încălzeşte frişca, se adaugă ciocolata şi se omogenizează. Se toarnă peste guguluful răcit, se decorează cu ornamente de zahăr.

Prajitura cu sfecla si ciocolata

Prajitura_cu_sfecla_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.