Prajitura Sica
PrinteazaPrajitura Sica – Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei.
Pentru blatul alb freci 4 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr. Adaugi alternativ 4 linguri de făină şi albuşurile bătute spumă tare. îl coci în tava unsă şi tapetată cu făină.
Crema o faci din: 1/2 I lapte, 180 g zahăr, 3 plicuri zahăr vanilat, 3 linguri făină, 200 g unt şi 1 lămâie.
Din lapte iei atât cât să se dizolve făina. Restul de lapte îl fierbi cu zahărul şi zahărul vanilat. Torni făina dizolvată şi fierbi până se îngroaşă. Când s-a răcit, adaugi câte o lingură în untul pe care l-ai frecat spumă. Adaugi coaja de la o lămâie şi zeamă de lămâie după gust.
Pentru glazură îţi trebuie: 3 linguri apă, 2 linguri cu vârf cacao, 150 g zahăr şi 50 g unt. Fierbi apa, zahărul şi cacaua, amestecând continuu. Adaugi 50 g unt şi torni fierbinte peste prăjitură.
Prajitura Sica: Asamblarea prajiturii o faci astfel: blatul maro, cremă, blat galben, cremă, blat maro, glazură. O prepari cu 1-2 zile înainte de servire.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura sica