Prajitura Sica

Printeaza

Prajitura Sica – Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei.

Pentru blatul alb freci 4 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr. Adaugi alternativ 4 linguri de făină şi albuşurile bătute spumă tare. îl coci în tava unsă şi tapetată cu făină.

Crema o faci din: 1/2 I lapte, 180 g zahăr, 3 plicuri zahăr vanilat, 3 linguri făină, 200 g unt şi 1 lămâie.

Din lapte iei atât cât să se dizolve făina. Restul de lapte îl fierbi cu zahărul şi zahărul vanilat. Torni făina dizolvată şi fierbi până se îngroaşă. Când s-a răcit, adaugi câte o lingură în untul pe care l-ai frecat spumă. Adaugi coaja de la o lămâie şi zeamă de lămâie după gust.

Pentru glazură îţi trebuie: 3 linguri apă, 2 linguri cu vârf cacao, 150 g zahăr şi 50 g unt. Fierbi apa, zahărul şi cacaua, amestecând continuu. Adaugi 50 g unt şi torni fierbinte peste prăjitură.

Prajitura Sica: Asamblarea prajiturii o faci astfel: blatul maro, cremă, blat galben, cremă, blat maro, glazură. O prepari cu 1-2 zile înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura sica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.