Prajitura simpla din aluat cu cartofi
PrinteazaPrajitura simpla din aluat cu cartofi din: cartofi, faina, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, zahar.
- 1 kg cartofi
- 2 căni cu făină
- 4 linguri cu unt
- 1 cană cu lapte fiert sau iaurt subţire
- 5 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu drojdie crudă sau uscată
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert cu apă caldă cât să-i acopere. După 25 min scurgeţi apa şi curăţaţi cartofii.
Răzuiţi-i mărunt şi amestecaţi-i cu drojdia înmuiată cu 1 lingură de zahăr şi 1 linguriţă cu sare, laptele cald sau iaurt de băut în care s-au dizolvat 4 linguri cu zahăr şi faina pusă în ploaie.
Amestecaţi energic, folosind o lingură de lemn, până când aluatul devine omogen. Ungeţi o tavă cu unt, turnaţi aluatul şi puneţi prăjitura în cuptorul cald (180° C) pentru 30 min.
Când s-a rumenit, puneţi restul de unt peste prăjitură, mai lăsaţi 5 min tava în cuptor şi stingeţi focul. Serviţi prăjitura caldă, pudrată cu zahăr farin.
Pofta buna!