Prajitura simpla si savuroasa
PrinteazaPrajitura simpla si savuroasa din: sare, ulei, faina, oua, lapte, margarina.
Pentru aluat:
- 250 ml apă
- 1/2 linguriţă sare
- 3 linguri ulei
- făină cât cuprinde, cam 500 g
Pentru umplutură:
- 12 ouă
- 2 l lapte gras
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g margarina
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până când nu se mai lipeşte de degete. Cântăreşti 50 de grame din el, îl împărţi în două, întinzi două foi foarte subţiri şi le coci, pe ambele părţi, pe fundul tăvii.
Le scoţi şi le fărâmiţezi.
Restul de cocă o împărţi în şase bile egale, le întinzi în foi subţiri, mai mari decât tava în care vei coace prăjitura şi le dai pe fiecare în parte cu margarină topită.
Ungi tava, aşezi foile, una peste alta, având grijă să îmbraci şi pereţii, apoi presari foile fărâmiţate şi torni uleiul.
Separat, baţi ouăle cu sarea şi le încorporezi în lapte. Le torni în tavă şi mai amesteci uşor cu mâna, apoi o dai la cuptorul încins, aproximativ 1 oră, până când se rumeneşte.
Dai focul potrivit şi mai ţii prăjitura până când se leagă bine compoziţia.
O Iaşi să se răcească în tavă, apoi o tai.
Pofta buna!