Prajitura simpla cu scortisoara

Printeaza

Prajitura simpla cu scortisoara din: zahar vanilat, praf de copt, amoniac, otet, ulei, faina, budinca de vanilie, mere, cacao, margarina, scortisoara, zahar, fructe din dulceata, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura simpla cu scortisoara

  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de lingura de amoniac pentru prajituri stins cu otet
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 kg faina
  • budinca de vanilie
  • 2 mere
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri margarina
  • scortisoara
  • 100 g zahar
  • fructe din dulceata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un vas pui 1/2 kg faina, 1 praf de copt stins cu otet, un varf de lingura de amoniac pentru prajituri, 4 linguri de zahar, 2 linguri margarină, 1 budinca de vanilie si 1 lingură de ulei.

Amesteci bine pana iese un aluat bine omogenizat, ca de chec.

Cureti 2 mere, le dai prin razatoarea mica si le amesteci cu 100 g zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri faina si un varf de lingura de scortisoara.

Faci o compozitie ca o crema mai vascoasa. Ungi o tava mare cu ulei, o tapetezi cu faina, dupa care torni jumatate din compozitie.

Pui apoi crema de mar cu cacao si, deasupra, pui cealalta jumatate din compozitie.

Dupa ce cuptorul s-a incins bine, introduci tava la cuptor timp de circa 30 de minute, pana se rumeneste.

Dupa ce se scoate din cuptor, pui deasupra fructe din dulceata si o presari cu zahar pudra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din prajitura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.