Prajitura simpla cu scortisoara
PrinteazaPrajitura simpla cu scortisoara din: zahar vanilat, praf de copt, amoniac, otet, ulei, faina, budinca de vanilie, mere, cacao, margarina, scortisoara, zahar, fructe din dulceata, zahar pudra.
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de lingura de amoniac pentru prajituri stins cu otet
- 2 linguri ulei
- 1/2 kg faina
- budinca de vanilie
- 2 mere
- 2 linguri cacao
- 4 linguri margarina
- scortisoara
- 100 g zahar
- fructe din dulceata
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un vas pui 1/2 kg faina, 1 praf de copt stins cu otet, un varf de lingura de amoniac pentru prajituri, 4 linguri de zahar, 2 linguri margarină, 1 budinca de vanilie si 1 lingură de ulei.
Amesteci bine pana iese un aluat bine omogenizat, ca de chec.
Cureti 2 mere, le dai prin razatoarea mica si le amesteci cu 100 g zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri faina si un varf de lingura de scortisoara.
Faci o compozitie ca o crema mai vascoasa. Ungi o tava mare cu ulei, o tapetezi cu faina, dupa care torni jumatate din compozitie.
Pui apoi crema de mar cu cacao si, deasupra, pui cealalta jumatate din compozitie.
Dupa ce cuptorul s-a incins bine, introduci tava la cuptor timp de circa 30 de minute, pana se rumeneste.
Dupa ce se scoate din cuptor, pui deasupra fructe din dulceata si o presari cu zahar pudra.
Pofta buna!
Imi dai si mie din prajitura asta?